Μια Τρελή Τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο Ορχήστρα

«Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα

με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα»

 

Η αγαπημένη μουσικοθεατρική παιδική παράσταση

επιστρέφει με πολύ κέφι, αστείρευτη αγάπη για τα παιδιά

και απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία.

 

Το Ωδείο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος εγκαινιάζει την παιδική σκηνή του με μια παράσταση που έχει αγαπηθεί πολύ στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Σύρο, στη Σαντορίνη, στο Καρπενήσι, στο Λαύριο και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας που αγαπούν τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και τον χορό: «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα»!

Ο Άνθρωπος-Ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ξεκινά μια τρελή μουσική περιπέτεια αναζητώντας τα χαμένα γράμματα της Αλφαβήτας. Στο πλευρό του, εκτός από τους μικρούς θεατές της παράστασης, βρίσκεται η ηθοποιός, μουσικός και εμψυχώτρια Ιφιγένεια Μακρή στον ρόλο της Αλφαβητούλας και ο μουσικός Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος στον ρόλο του μαέστρου, ενώ ακούγονται οι φωνές του Μάρκου Κούμαρη (Locomondo), της Σαβίνας Γιαννάτου και του Διονύση Σαββόπουλου.

Το θεατρικό βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο Μια τρελή τρελή ΑΒ της Ράνιας Μπουμπουρή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μπεστ σέλερ της παιδικής λογοτεχνίας!

Η υπόθεση του έργου:

 

Στη θαυμαστή χώρα της Αλφαβήτας, κάτι μυστηριώδες έρχεται να ταράξει την αρμονική ζωή των 24 γραμμάτων, τα οποία διασκορπίζονται τρομαγμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Και τώρα, πώς θα ξανασυγκεντρωθούν όλα μαζί, ώστε να μπορούν και πάλι οι άνθρωποι να σχηματίζουν λέξεις, φράσεις και ιστορίες; Τη λύση θα κληθεί να δώσει ο Άνθρωπος-Ορχήστρα μαζί με τους μικρούς θεατές της παράστασης, που θα προσπαθήσουν, μέσα από διαδρομές απρόβλεπτες και ξεκαρδιστικές, φασαριόζικες αλλά και μελωδικές, να ενώσουν ξανά τα γράμματα της Αλφαβήτας. Άραγε, θα τα καταφέρουν;

 

Μια απίθανη διαδραστική παράσταση που συνδυάζει ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι, βίντεο προβολές και κουκλοθέατρο!

Ιδανικό για παιδιά από 3 μέχρι 8 ετών, το έργο περιλαμβάνει 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου, στα οποία οι πρωταγωνιστές παρουσιάζουν μια πληθώρα ρυθμών και μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, μεταλλόφωνο, μπουζούκι κ.ά.

Ελάτε μαζί με το παιδί σας,

για να απολαύσετε μια μουσικοθεατρική εμπειρία

που θα σας μείνει αξέχαστη!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Ιφιγένεια Μακρή, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

Σκηνοθεσία – Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Κείμενο: Ράνια Μπουμπουρή, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Νεφέλη Παπαδερού

Κούκλες – Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Αντωνία Φερεντίνου

Video Art: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, στις 12 

Διάρκεια: 75’

Τιμή εισιτηρίου:  10 ευρώ | Ανέργων 8 ευρώ

Πώληση/προπώληση εισιτηρίων:  Μόνο ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876

Ωδείο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος – Παιδική σκηνή

Κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου, Μαρκόπουλο Αττικής

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22990.40906, 693.340.8138

info@odeioak.gr, odeioak.gr

Η παιδική σκηνή του Ωδείου Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος τηρεί τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων για τη διεξαγωγή των παραστάσεων σε κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας αναφορικά με τον COVID-19.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΟΡΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 • Για την είσοδό σας είναι απαραίτητη η επίδειξη του εισιτηρίου και το αντίστοιχο παραστατικό (σε περίπτωση μειωμένων εισιτηρίων).
 • Μετά την αγορά του εισιτηρίου καμία αλλαγή, ακύρωση ή επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.
 • Το εισιτήριο αντιστοιχεί σε αριθμημένη θέση καθήμενου ή οποία δεν αλλάζει ή μεταβάλλεται.
 • Η αγορά και η κατοχή του εισιτηρίου συνιστάται και στην ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων λειτουργείας και ασφάλειας της συναυλίας, όπως αυτοί έχουν θεσπιστεί από τους διοργανωτές και τις αρμόδιες αρχές.
 • Οι θεατές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί από τις Αρμόδιες Αρχές στα πλαίσια της πολιτικής περιορισμού διασποράς του Κορωνοϊού COVID-19 κατά τη είσοδό και έξοδό τους από το χώρο της παράστασης αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά της.
 • Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ατυχήματα, ζημιές ή απώλειες αντικειμένων.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής ημερομηνίας και χώρου ειδοποιώντας όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σε αυτή την περίπτωση δεν επιστρέφονται εισιτήρια ή χρήματά αλλά ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα εισιτήρια.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της παράστασης λόγω κυβερνητικών απαγορεύσεων ή ανωτέρας βίας οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν την ημερομηνία, ώρα και χώρο της συναυλίας. Σε αυτή την περίπτωση ισχύουν οι παραπάνω όροι.
 • Σε περίπτωση ματαίωσης της παράστασης για λόγους ανωτέρας βίας ή καιρικών συνθηκών 45 λεπτά τουλάχιστον μετά την έναρξή της αυτή θεωρείται ολοκληρωμένη και δεν επαναλαμβάνεται ούτε επιστρέφονται χρήματα.
 • Οι θεατές δεν επιτρέπεται να φέρουν κατά την είσοδό τους μπουκάλια, όπλα, αιχμηρά αντικείμενα και ό,τι άλλο θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των θεατών και των συντελεστών της παράστασης.
 • Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο ατόμων υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
 • Οι θεατές οφείλουν να φυλάσσουν το εισιτήριό τους μέχρι το τέλος της παράστασης και να το επιδεικνύουν στους διοργανωτές.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα όπως αξιώσουν την ανόρθωση κάθε ζημίας που προκληθεί σε αυτούς εξαιτίας υπαίτιας παράβασης των όρων του παρόντος.

 

Ακούστε κάποια από τα τραγούδια μας:

Το τραγούδι του Άλφα (Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος):

Η αλφαβήτα μια παρέα:

Το τραγούδι του Δέλτα (Διονύσης Σαββόπουλος):

Το τραγούδι του Ήτα (Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo):

Το τραγούδι του Ξι (Τζώρτζια Κεφαλά από τους Μπλε):

– – –

«Με γλώσσα που θυμίζει τη στόφα παλιών παραμυθιών, χωρίς σύγχρονες ή καθημερινές εκφράσεις, τα ευρηματικά ποιήματα του βιβλίου έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά που σιγόνταραν αυθόρμητα με το τραγούδι τους τους Αλφαβητούληδες. Σε συνδυασμό με τον επικοινωνιακότατο Άνθρωπο-Ορχήστρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης το ενδιαφέρον των παιδιών παραμένει αμείωτο, τραγουδούν, σηκώνονται από τις θέσεις τους και χορεύουν με ενθουσιασμό παρέα με τους Αλφαβητούληδες, ενώ τα… μεγάλα παιδιά απολαμβάνουν τα μουσικά ακούσματα όλων των ειδών… από κάντρι και ροκ, μέχρι νησιώτικο και καλαματιανό!» Βασιλική Γερονίκου, συντάκτρια, athinorama.gr

https://www.athinorama.gr/child/article/eidame_tin_treli_treli_ab_2-2519509.html

– – –

«Καμωμένη με πολλή αγάπη, χαρά, σεβασμό και βαθύτατη γνώση τόσο της ψυχοσύνθεσης των παιδιών όσο και των τρόπων και των μεθόδων διδασκαλίας, η μουσική αυτή πανδαισία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να χαλαρώσουν και να χαρούν παίζοντας όλοι μαζί. […] Από το Άλφα ως το… Ωδείο, μικροί και μεγάλοι (καμιά φορά πιο πολύ οι μεγάλοι) απολαμβάνουν την γνωριμία τους με τον απέραντο κόσμο των λέξεων και της μουσικής, χορεύοντας πότε σε ρυθμούς χιπ χοπ και πότε σε ζεϊμπέκικο, πότε σε βαλς και πότε σε ικαριώτικο, σε μια πολυχρωμία ήχων που ντύνουν απολαυστικά και ξεσηκωτικά το ταξίδι στην γνώση γεμίζοντας με άρωμα τις καρδιές μικρών και μεγάλων.» Ελένη Λιντζαροπούλου, συγγραφέας, για την παράσταση «Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα», diastixo.gr

https://diastixo.gr/allestexnes/mousiki/3778-alfavita-passport

– – –

«Είδαμε “Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα [και χορέψαμε οικογενειακώς]”: Την παιδική μουσική παράσταση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου με τίτλο “Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα” παρακολουθήσαμε και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα τόσο από τη διαδραστικότητά της, όσο και από την εκπαιδευτική της διάσταση. […] Αξίζει να πάτε με τα παιδιά σας στην παράσταση; Ναι, γιατί θα περάσετε οικογενειακώς καλά. Θα χορέψετε, θα τραγουδήσετε με τα παιδιά σας και ταυτόχρονα θα τους χαρίσετε μία ώρα γεμάτη από καθαρή και ουσιαστική ψυχαγωγία.» Γεωργία Οικονόμου, δημοσιογράφος, womenonly.gr

https://www.womenonly.gr/parastaseis/arthro/eidame_mia_treli_treli_alfabita_me_ton_anthropo_orxistra_kai_xorepsame_oikogeneiakos-130027243/

– – –

«Χαμένα γράμματα μιας τρελής τρελής Αλφαβήτας που ξεχωρίζει για την πυκνότητα εικόνων και νοημάτων, για την ιδιαίτερη ρίμα της, την εκπληκτική απλότητα αλλά συνάμα περίπλοκη σύνθεσή της, ψάχνει να βρει ο μικρός αναγνώστης στους στίχους της Ράνιας Μπουμπουρή, τη στιγμή που ο μπαμπάς ή η μαμά του δυσκολεύονται να τα ανακαλύψουν στην εικονογράφηση του βιβλίου. Σίγουρα, ένα τέτοιο βιβλίο δεν θα μπορούσε καλύτερα να “ζωντανέψει” παρά μέσα από την τρελή “διαπλοκή” μουσικών ειδών και οργάνων του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος κάνει τους στίχους να μοιάζουν αλλιώς και ζωηρεύει την ατμόσφαιρα μιας παράστασης που βγαίνει εκτός πλαισίου, ακόμα και για έναν δύσπιστο θεατή που προσέρχεται απλά από περιέργεια ή για να συνοδέψει το μικρό του σε κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, η Ράνια Μπουμπουρή με τη συνδρομή σημαντικών μουσικών αλλά και του Ανθρώπου-Ορχήστρα, την ψυχή της παράστασης, δίνει μια άλλη διάσταση τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη διασκέδαση, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι πεπερασμένο και πως όλα μπορούν να ιδωθούν και από μια άλλη πλευρά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον κόσμο των παιδιών που επιβάλλεται να είναι εντελώς ξεχωριστός.» Αγγελική-Ελένη Μπιτζούνη, δημοσιογράφος, για την παράσταση «Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα», περιοδικό e.mme.is (εμείς)

http://pacific.jour.auth.gr/emmeis/?p=12376

– – –

Φανταστική παράσταση!!!! Υπέροχη!!! Τα παιδιά μου δεν έχουν σταματήσει να τραγουδάνε τα τραγούδια, πήραμε και το βιβλίο με τo cd για να το ακούμε σπίτι. Μπράβο σε όλους τους μουσικούς και φυσικά στον Αλκιβιάδη που ήταν καταπληκτικός!!! Ελένη Καραμπέρου, θεάτρια, athinorama.gr

https://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10044437

– – –

«Μουσική ευφραίνει καρδίαν!» Μια διαδραστική παράσταση που επιβεβαιώνει πόσο πολύ έχουμε ανάγκη την μουσική στη ζωή μας.. Μικροί, μεγάλοι μία μουσικοχορευτική ομάδα να απολαμβάνουμε τα γράμματα της αλφαβήτας που το καθένα έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα!!! Ευαγγελία Κρητικού, θεάτρια, elamazi.gr

https://elamazi.gr/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AE/

– – –